Wanda Verhoeff

Business Coach Wanda Verhoeff, Alles zat mee in het leven…. Maar ineens was daar een knobbeltje…

Op Valentijnsdag 2014 hoorde ik dat ik borstkanker had. Er volgde een zwaar, maar waardevol jaar. Door alle behandelingen kon ik mijn werk als zelfstandig communicatieadviseur en (organisatie)coach niet meer uitvoeren. Ook besloten mijn partner en ik in die periode om ieder onze eigen weg te gaan en onze zoon in co-ouderschap op te voeden. Ik moest in korte tijd het hoofd bieden aan veel veranderingen waarover ik zelf geen controle had.

Mijn inkomen viel dus weg. Gelukkig was ik wel verzekerd via aovXL. Voor ongeveer één derde. Ik zeg eerlijk dat dit ook  rust gaf. Ik had er niet aan moeten denken in die situatie, dat ik helemaal geen inkomen meer zou hebben. Ik had het bewust zo georganiseerd om enerzijds voldoende inkomsten te houden – als ik ziek zou worden, of als iets me zou overkomen - en anderzijds de premie betaalbaar te houden.”

Ik heb nooit gedacht: ‘Ik ga hier dood aan’. Een week na mijn borstamputatie stond ik ‘gewoon’ mijn auto te wassen,” “Dat ging niet. Ik was daarmee over mijn grenzen heengegaan. Dat was een goed leermoment. Dat gebeurt je als zelfstandig ondernemer ook wel eens.” Ik kon niet meer werken. En, ik was op een punt gekomen waardoor ik mijn klanten niet meer van dienst kon zijn. Ik heb ze allemaal geïnformeerd over mijn ziekte. Ik heb andere freelancers kunnen inzetten die mijn werk overnamen.

Mijn kijk op het leven is veranderd. Ik zie het verband tussen positief denken en een goede gezondheid. Want, alles wat je op pad krijgt, kun je aan. Zonder angst kun je niet leren vertrouwen. Net als in je ondernemerschap.”

Kostbaar
Als ik terugkijkt, dan weet ze één ding zeker: “Ik heb meer dan ooit geleerd dat het leven kostbaar is. En dat je goed voor jezelf moet zorgen. Niet alleen qua geestelijke en fysieke gezondheid maar ook hoe belangrijk het is om financiële zekerheid te hebben. Ik moet er niet aan denken hoe het zo zijn geweest om financieel afhankelijk te zijn van een partner of een ex-partner.

De onbevangenheid is uit mijn leven verdwenen. Ik leef meer in het nu. Ik probeer op een

Wanda Verhoeff's Linkedin profiel

Referenties
card image

Yolande Gastelaars

Tekstschrijver/communicatieadviseur

Als zelfstandig tekstschrijver sta ik voor heldere teksten, ook over ‘lastige’ onderwerpen.

Lees verder
Referenties
card image

Nick Jie-A-Joen

Project Manager

Als Project Manager ben ik al meer dan 10 jaar zelfstandig ondernemer. Vanaf de start van mijn bedrijf heb ik ervoor gezorgd dat al mijn verzekeringen goed zijn geregeld inclusief mijn AOV.

Lees verder
Referenties
card image

Pieter Reijalt

Interim- en projectmanager

In maart 2010 besloot ik verder te gaan als zelfstandig ondernemer op het gebied van interim- en project management. Naast de positieve energie die er vrij komt, is er ook veel te regelen op het gebied van verzekeringen. De AOV en beroepsaansprakelijkheid verzekering waren in mijn vakgebied de belangrijkste.

Lees verder
Referenties
card image

Marianne Roelofs

Trainer/Coach/Facilitator

Na jarenlang veel te veel betaald te hebben voor mijn AOV, kwam ik via het Platform Zelfstandig Ondernemers bij aovxl terecht.

Lees verder